Reduccions de jornada

5. Permís per haver estat víctima d’activitat terrorista

Té dret a la reducció de la jornada laboral tota persona que hagi patit danys físics o psíquics com a conseqüència d’una activitat terrorista, el seu cònjuge —o la persona amb qui tengui una relació d’afectivitat anàloga— i els fills del personal ferit o mort (sempre que tengui la condició d’empleat públics i víctima del terrorisme d’acord amb la legislació vigent), i també tota persona amenaçada segons els termes de l’article 5 de la Llei 29/2011, de 22 de setembre, de reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme, i amb el reconeixement previ del Ministeri de l’Interior o de una sentència judicial ferma.


Normativa

Estatal

Art. 49.f) del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.

Autonòmica

Art. 27 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada i observacions

Tenen els drets següents:

  • Reducció de fins al 50 % de la jornada laboral, amb la reducció proporcional de les retribucions.
  • Reordenació del temps de feina adaptant l’horari, aplicant un horari flexible o una altre mode d’ordenació del temps de feina aplicable al Servei de Salut.

Aquestes mesures s’han d’adoptar i mantenir en el temps mentre siguin necessàries per a la protecció i l’assistència social integral del beneficiari, tant per raó de les seqüeles provocades per l’acció terrorista com per l’amenaça a què estigui sotmesa, en els termes prevists reglamentàriament.

Es pot agafar aquest permís de manera acumulada en jornades completes o diàriament amb forma de reducció horària, amb l’acord previ entre l’òrgan competent i el treballador, sempre supeditat a les necessitats del servei, motivades degudament.


Termini màxim per resoldre

1 dia.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori. 


Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o d’un procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

A la sol·licitud cal adjuntar qualsevol resolució administrativa ferma dictada per òrgans de l’Administració General de l’Estat de la qual es derivi el reconeixement de la condició de víctima del terrorisme a l’interessat.