Es pot autoritzar la participació en programes i projectes d’ajuda i cooperació al desenvolupament gestionats per una organització no governamental qualificada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i avalada oficialment pel ministeri competent en matèria de cooperació o per una organització internacional que, en cada cas concret, assenyali el Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació mitjançant l’AECID o estigui prevista en el Pla Operatiu Anual de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Normativa
- Llei 8/2023, de 27 de març, de cooperació per a la transformació global.
- Art. 35 i 37 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).
Durada
- Es tracta d’un permís no retribuït que es pot concedir per una durada màxima de 3 mesos.
- Excepcionalment es pot concedir per una durada superior, sempre amb la justificació prèvia de la necessitat del programa o projecte que s’hagi de desenvolupar.
Termini màxim per resoldre
- Termini màxim de 15 dies hàbils o 3 dies hàbils per als casos excepcionals de sol·licituds que permeten l’antelació mínima de 7 dies hàbils.
- La sol·licitud d’aquest permís s’ha de tramitar amb caràcter prioritari, al més aviat possible.
Efecte del silenci administratiu
Estimatori.
Observacions
- La concessió d’aquest permís està sempre condicionada a les necessitats del servei, entenent que és possible concedir-lo si a la unitat afectada continuen prestant servei, com a mínim, el 75 % dels seus efectius. En qualsevol cas, cal un informe previ favorable del responsable de la unitat del sol·licitant per acreditar que sempre estarà garantida una prestació eficient del servei.
- El temps de durada d’aquest permís computa a efectes de triennis i de carrera professional d’acord amb la normativa de funció pública aplicable en cada cas, i el treballador té dret a la reserva del seu lloc de feina.
- En els processos de selecció i de provisió, el temps de durada del permís es valorarà com a mèrit en concepte de servei prestat al Servei de Salut.
- El temps de durada del permís s’ha de computar com a jornada completa o d’acord amb la jornada del treballador a l’efecte del reconeixement de cotitzacions en el règim de protecció social.
- La falta de l’acreditació exigida suposaria denegar la sol·licitud de qualsevol dels permisos prevists en l’article 34 de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 els dos anys següents a la finalització del permís.
Sol·licitud
- Com a norma general, la sol·licitud del permís s’ha de cursar amb una antelació mínima d’1 mes per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o d’un procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.
- Excepcionalment, quan la finalitat del programa o projecte ho requereixi, es pot sol·licitar el permís amb una antelació mínima de 7 dies hàbils.
- Cal adjuntar aquesta documentació a la sol·licitud:
– Document que acrediti la qualificació de l’organització que impulsa el programa o projecte de cooperació al desenvolupament.
– Descripció del projecte, que ha de concretar el lloc on es desenvoluparà la participació del sol·licitant en el projecte i la durada prevista
Justificació
Una vegada acabat el permís, el treballador ha d’acreditar que l’activitat s’ha desenvolupat d’acord amb les condicions que consten en la sol·licitud i que van justificar la concessió del permís. A aquest efecte, ha d’aportar una memòria justificativa emesa per l’ONG, l’organització o l’organisme internacional que hagi impulsat o gestionat el programa de cooperació o d’ajuda humanitària.