8. Flexibilitat horària

Sempre que les necessitats del servei ho permetin, es pot concedir la flexibilització horària al treballador per cuidar un fill de menys de catorze anys, un fill amb alguna discapacitat física, psíquica o sensorial, el seu cònjuge o parella de fet o un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, o per motius d’incompatibilitat de les funcions amb les modalitats de prestació parcial de serveis o bé per ser dona víctima de violència de gènere o de violència sexual.


Normativa

Art. 46 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

Depenent del permís que motiva la solicitud.


Termini màxim per resoldre

10 dies hàbils.


Efectes del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

Sempre que les necessitats del servei ho permetin, es pot concedir la flexibilització horària al treballador que estigui en alguna d’aquestes situacions:

  1. Cura d’un fill de menys de catorze anys.
  2. Cura d’un fill amb alguna discapacitat física, psíquica o sensorial.
  3. Cura del cònjuge, de la parella de fet o d’un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.
  4. Incompatibilitat de les funcions amb les modalitats de prestació parcial de serveis.
  5. Dona víctima de violència de gènere o de violència sexual, per fer efectiva la protecció i el dret a l’assistència social integral. Té dret a la reordenació del temps de feina adaptant l’horari, aplicant l’horari flexible o per mitjà d’altres modes d’ordenació.

Aquesta flexibilització horària s’ha de concretar per acord entre el sol·licitant i la gerència corresponent.


Sol·licitud

La sol·licitud del compliment flexible de la jornada s’ha de cursar amb una antelació mínima de 15 dies hàbils respecte de la data d’efecte, per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o del procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

Segons el motiu que justifiqui el permís, cal adjuntar la documentació que acrediti el requisit per a concedir-lo:

  • Llibre de família.
  • Certificat de discapacitat del fill.
  • Certificat mèdic.
  • Sentència judicial, informe del Ministeri Fiscal, o qualsevol altre mitjà establert en alguna disposició legal que acrediti que la treballadora és víctima de violència de gènere o de violència sexual.