Compra pública innovadora

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Control de dosis a radiologia OPTIRAD-IB

El Servei de Salut de les Illes Balears en l'àmbit de les radiacions ionitzants d'ús mèdic, es planteja desenvolupar una eina per a la justificació, registre de dosi i optimització d'aquestes radiacions en la dependència del Servei de Salut de les Illes Balears (OPTIRAD -IB), per la qual cosa s'ha iniciat un procediment de Consulta Preliminar al Mercat (CPM) mitjançant una convocatòria oberta que permeti identificar solucions tecnològiques innovadores i assolir els objectius plantejats en la Resolució publicada a aquest efecte el 25 de juliol de 2018 en la Plataforma de Contractació del Sector Públic de l'Estat.

Índex

 1. Situació actual del projecte
 2. Contacte
 3. Apertura convocatoria Consulta Preliminar al Mercat (CPM)
 4. Mapa Demanda Temprana
 5. Plaç de vigència CPM OPTIRAD-IB
 6. Plataforma de Contractació de l'Estat
 7. Finançament

1. Situació actual del projecte 

15 de novembre de 2019

A causa de canvis dins de l'organització de la Unitat d'Innovació i Projectes Corporatius, el desenvolupament dels documents d'inici del projecte s'ha vist retardat pel que informem que no serà possible publicar la licitació abans de final d'any.

30 de setembre de 2019

La documentació per a l’inici de l’expedient està en tràmits de redacció. Malgrat la complexitat del projecte, esperam poder publicar la licitació abans de final d’any.

13 de març de 2019

Estan disponibles els comentaris, preguntes i respostes recollides durant la II sessió informativa celebrada el passat dia 18 del mes de febrero, així com la presentació del Dr. Palomeque. La mateixa documentació s'ha publicat a la Plataforma de Contractació de l'Estat del Sector Públic.

31 de gener de 2019
En data d'avui s'ha publicat en la web del PLACE l'informe amb les conclusions preliminars extraigudes de la CPM i elsl anenxos corresponents.Tota la documentació es pot trovar més abaix, als apartats que poden veure en aquesta mateixa pàgina, corresponents a la II Jornada i Mapa Demanda Temprana
30 de gener de 2019
En data d'avui s'ha publicat a la web del PLACE l'anunci de la celebració de la II Jornada Informativa del projecte OPTIRAD-IB en què es comentaran les conclusions extretes de la CPM. Tal com s'indica a l'anunci, l'assistència és gratuïta. No obstant això, per una qüestió logística d'organització, agrairem que els assistents comuniquin les dades que se sol·liciten en l'anunci a través del correu electrònic del projecte Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..L'informe del Mapa de Demanda Temprana amb les conclusions preliminars extretes de la consulta es publicarà en breu en aquesta web i a la web del PLACE. Un cop publicat l'informe, totes aquelles qüestions que desitgin aclarir seran comentades a la jornada. No obstant això, les poden fer arribar amb antelació a través del correu electrònic indicat anteriorment, per tal de poder preparar adequadament la resposta que serà traslladada a tots els assistents a la jornada.
23 de gener de 2019

Després d'haver analitzat totes les solucions rebudes, els informem que l'equip responsable del projecte està tancant el documento de conclusions preliminar. El document definitiu es publicarà al PLACE i en aquest web. Per a la seva presentació se celebrarà una segona jornada en què es podran tractar tots els punts.

Mentrestant, volem avançar que la data per a la celebració de la II Jornada Informativa del projecte OPTIRAD-IB serà el proper dilluns dia 18 de febrer de 2019 *, al Saló d'Actes de l'Hospital Universitari Son Espases (Mallorca). No obstant això, un cop estigui el document de conclusions publicat, s'acompanyarà del programa oficial de la jornada on s'indicarà el procediment a seguir per a realitzar les inscripcions. L'assistència serà gratuïta.

* La data podria estar subjecta a canvis, en funció de la data de publicació del document de conclusions de la CPM 

Novembre 2018

Un cop revisades les set propostes rebudes, s'ha pogut comprovar que actualment no hi ha una solució al mercat que cobreixi els objectius d'alt nivell del repte plantejat pel Servei de Salut de les Illes Balears. No obstant això, les solucions presentades pels diferents participants ratifiquen la viabilitat del projecte de CPI oferint solucions que, en qualsevol cas, precisen d'un desenvolupament a mida de les funcionalitats del OPTIRAD-IB.

En els propers dies, l'equip responsable del projecte de l'IBSalut mantindrà reunions amb algunes de les empreses participants per tal de definir amb millor detall alguns aspectes. Amb tot això, es desenvoluparà el document de conclusions amb els resultats de la consulta que serà la base dels futurs plecs.

Per donar major difusió dels resultats, es preveu celebrar una 2ª Sessió informativa. La data serà degudament comunicada a través d'aquesta web, així com a través de la Plataforma de Contractació de l'Estat. En qualsevol cas, ja els avancem que la jornada se celebraria al llarg del mes de gener 2019 (segona quinzena). 

08 octubre 2018

Ens agradaria donar les gràcies a tots els participants a la consulta per les seves contribucions i també pel fet de haver-ho fet en el període previst. Com vàrem dir el dia de el 11/09, aviat contactarem amb les empreses que ens han enviat la proposta per poder tenir una reunió que permetrà conèixer amb més detall l'àmbit de les solucions.

21 setembre 2018

S'han penjat els documents lliurables a la web, als quals poden accedir prement en els enllaços més avall relacionats amb la I Sessió Informativa.

12 setembre 2018

En data d'ahir va tenir lloc la primera jornada informativa convocada per donar a conèixer amb més detall els aspectes i l'abast del projecte OPTIRAD-IB. Volem agrair a tots els assistents la seva participació i interès pel projecte. En breu publicarem els documents corresponents a la presentació utilitzada pel Dr. Palomeque en la seva exposició, així com la relació de preguntes i respostes plantejades al llarg de la jornada. Recordem que s'ha establert un termini de tres setmanes per presentar les solucions, havent-se marcat el dia 07/10/18 com a data màxima per rebre les propostes. Posteriorment, es contactarà amb els participants per acordar una reunió en la qual podran tractar els aspectes de la seva solució amb més detall.

25 agost 2018

En data d'avui s'ha publicat al web del PLACE el programa de la I Sessió Informativa que tindrà lloc el proper dia 2018.09.11, al Saló d'Actes de l'Hospital Universitari Son Espases. Es tracta d'una convocatòria oberta i gratuïta. No obstant això, cal que enviïn el formulari d'inscripció amb les dades de les persones que vulguin assistir per tal de poder coordinar la logística de l'esdeveniment. Aquest formulari també es troba al web del PLACE.

25 juliol 2018

Oberta la convocatòria per a la CPM mitjançant Resolució de data 23 de juliol de 2018, signada pel director general del Servei de Salut de les Illes Balears. A través d'aquesta web i del PLACE es publicaran les novetats dels avenços del projecte.

A través d'aquesta web i del PLACE es publicaran les novetats dels avenços del projecte. 

2. Contacte

Tots els interessat en obtenir més informació sobre el Projecte OPTIRAD-IB, poden contactar a través del correu corporatiu del projecte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

3. Apertura convocatoria Consulta Preliminar al Mercat (CPM)

 4. Mapa Demanda Temprana

 • Informe Resultats Preliminar
 • Annexos a l'informe de conclusions:
  • Annex I: Resolució convocatoria apertura CPM OPTIRAD-IB - (disponible en enllaços anteriors)
  • Annex II: Empreses contactades per donar difusió
  • Annex III: Anunci I Jornada Informativa (11/09/2018) - (disponible en enllaços anteriors)
  • Annex IV: Llistat assistents I Jornada Informativa - (disponible en enllaços anteriors)
  • Annex V: Preguntes i Respostes I Jornada Informativa - (disponible en enllaços anteriors)
  • Annex VI: Presentació Dr. Palomeque - (disponible en enllaços anteriors)
  • Annex VII: Guió Preguntes i Respuestas
  • Annexo VIII: Relació actual d'equips

5. Plaç de vigència CPM OPTIRAD-IB

La convocatòria s'ha llançat oberta, sense data prevsita de tancament.

6. Plataforma de Contractació de l'Estat

Tots els documents publicats en aquesta web estan també disponibles en la Plataforma de Contractació de l'Estat (PLACE)

7. Finançament

Per a aquesta convocatòria està prevista la seva cofinançament a càrrec del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears, per la qual cosa l'IB-SALUT pot mobilitzar també finançament de programes amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Una manera de fer Europa