Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Butlletí núm. 40 - any 2015 - Decàleg de seguretat a l’estiu

Publicam (i celebram) l’edició número 40 del nostre BUTLLETÍ INFORMATIU i volem aprofitar l’avinentesa per oferir-vos el nostre decàleg de seguretat de la informació, a fi de gaudir de les merescudes vacances d’estiu d’una manera segura.

Aquestes són les nostres recomanacions:

  1. Revisau el correu electrònic per identificar missatges sospitosos, que puguin posar en perill la vostra informació.
  2. Comprovau que l’antivirus dels vostres dispositius està actualitzat i analitzau l’equip per cercar amenaces.
  3. Sigueu prudent a l’hora de publicar informació personal a les xarxes socials i revisau la vostra configuració de privacitat. La informació publicada a les xarxes socials pot ser utilitzada per terceres persones amb no bones intencions: per exemple, si heu publicat que partiu de viatge i no sereu a ca vostra.
  4. Xifrau el contengut del portàtil, de la tauleta o del telèfon mòbil i feis còpies de seguretat de la informació, ja que hi ha el risc de perdre aquests dispositius o que us els robin.
  5. Evitau emprar xarxes sense fil públiques a centres comercials, aeroports, hotels, etc. Si ho feis, evitau accedir a serveis bancaris o en què hagueu de proporcionar les vostres credencials d’accés, si la connexió o la pàgina no són de confiança.
  6. Aprofitau per actualitzar les vostres contrasenyes de manera segura (s’ha de fer almenys una vegada l’any), i assegurau-vos que siguin fàcils de recordar però difícils d’endevinar.
  7. Actualitzau els vostres coneixements de seguretat llegint articles o notícies relacionats amb la seguretat de la informació, i inscriviu-vos en la propera edició del curs en línia del Codi de bones pràctiques si encara no ho heu fet.
  8. Tengueu precaució amb els equips públics a on us connecteu durant les vacances per consultar el correu electrònic, ja que en moltes ocasions poden estar infectats i/o capturar les vostres contrasenyes.
  9. Revisau la fiabilitat de les pàgines i de les plataformes de pagament a l’hora de fer compres per Internet.

Finalment, el més important:

  1. Recordau tots aquests consells per gaudir de les vacances d’una manera responsable i segura, i així evitar possibles problemes que us les puguin desbaratar.

 

L’octubre tornarem amb la propera edició del curs en línia del Codi de bones pràctiques. Ara és el moment de matricular-s’hi! Del 22 de juny al 3 d’agost de 2015, ambdós inclosos.



Us recordam que el curs està disponible per a tots els professionals del Servei de Salut que es vulguin matricular mitjançant l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), i el procediment d’inscripció que estableix la Resolució per la qual s’aprova el Pla de formació per al personal del Servei de Salut per a l’any 2015.